Időpont foglalás

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Fontosnak tartjuk hogy mindenki a lehető legkorábban, és minden rossz érzéstől mentesen ismerkedhessen meg a fogászattal. Célunk, hogy a fogorvosi vizsgálat ne  a stresszről szóljon sem a gyermeknek, sem a szülőnek, hiszen ha időben kialakul a jó kapcsolat a gyermek és a fogorvos között, akkor a későbbiekben nem lesz probléma lelkileg sem a fogászaton.

A bölcsődés korosztályt elsősorban ismerkedés céljából várjuk rendelőnkben, ahol a szülő ölében ülve tanulhatja, mit kell csinálni a fogászati székben. Táplálkozási tanácsadásra, és a helyes közös fogmosásra helyezzük a fő hangsúlyt.

Óvodásokkal folytatjuk az ismerkedést, kiemelve a megelőzés fontosságát, nyugodt környezetet teremtve vizsgáljuk meg őket, akár már egyedül ülve a fogászati székben. Amennyiben szükséges, a szuvas tejfogak ellátására is sort kerítünk.

Kisiskolásoknál fokozott figyelmet fordítunk a fogváltásra, amennyiben bármi eltérést tapasztalunk, fogszabályzó szakorvoshoz irányítjuk a gyermeket.

 Az első maradó fogak megjelenése már az előtt megtörténik, (6 éves kor körül) mielőtt elkezdenének hullani a tejfogak. Ezért a szülő közreműködése is nagyon fontos, hiszen az előbújt őrlőfogak fokozottan veszélyeztetettek, amennyiben rendszertelen, vagy nem megfelelő a fogmosás.

Ezért javasoljuk, hogy az előbújt, s még teljesen ép őrlőfogakat az előtörést követően legfeljebb fél évvel barázdazárással lássuk el. Ennek folyamán a professzionálisan letisztított fogakra egy ún. barázdazáró anyagot viszünk fel - anélkül, hogy fúrnánk a fogon -  ezzel elősegítve, hogy a már sekélyebb résekbe ne maradjon ételmaradék, tisztítása könnyebbé váljék, megnövelve az esélyt, hogy nem szuvasodik el a fog.

Amennyiben már elkezdődött a szuvasodás akár maradó, akár tejfogon, minél előbb fontos annak ellátása.

Felső tagozatosok rendszeres ellenőrzése is éppolyan fontos, hiszen amennyiben fogszabályozásra van szükség, ebben a korban nagyon hatékonyan, és rövid idő alatt lehet jó eredményt elérni, ehhez viszont az szükséges, hogy időben felismerésre kerüljön a probléma.