Időpont foglalás

Mi az a fogszuvasodás?

Mi az a fogszuvasodás?

 

Azon felül, hogy tömésterápiával hatékony megoldást kínálunk a már meglévő fogszuvasodás ellen, célunk, hogy pácienseink kissé mögé lássanak ennek a súlyos fogászati problémának. Amennyiben bejegyzésünk elolvasását követően kérdés merül fel Önökben, örömmel állunk rendelkezésükre.

A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb krónikus népbetegség. A civilizált társadalomban csaknem mindenkinek van lyukas foga. A fogszuvasodás, és annak következményes betegségei vezető tényezők a fogak idő előtti elvesztésében.

A fogszuvasodás a fognak a szájüreggel érintkező keményállományának bakteriális eredetű elváltozása. Ez a felszínről a mélybe terjedő folyamat.  A fog szöveteinek vissza nem fordítható roncsolódását vonja maga után. A fertőzés kezelés hiányában eléri a pulpaszövetet, azaz a fog idegét, ennek következménye a fog elhalása, majd elvesztése lesz.

A táplálkozás igen fontos szerepet játszik a fogszuvasodás kialakulásában.

A civilizáció elterjedésével a táplálék puhává, pépessé, szénhidrátdússá vált, így jelentősebb rágást nem igényel, és ez kedvez a lepedék lerakódásának. Ennek megfelelően a civilizált országokban a fogszuvasodás előfordulása rohamosan fokozódott az évek során.

A következő bejegyzésünkben részletesen ismertetjük mindazokat a tényezőket, amelyek szerepet játszanak a fogszuvasodás kialakulásában.